imperial eagle
Steun de natuur langs onze route met een bijdrage per kilometer die we fietsen! Stort een bijdrage op rek.nr. 9933 van Natuurmonumenten o.v.v. Fietsen voor de keizerarend. En zeg het voort!
Meer info?  Klik op Sponsoring 
stork 

birds
Klik op Sponsoring  

lammergier

kleinst

De fietsgenoten

Gert van der Slikke( 65)
Na zich vele jaren voor de rijksgebouwen en het milieu  vanuit Assen en Den Haag   te hebben ingezet  kwam Gert in 1997 eindelijk  op de plek waar hij thuishoorde: regodirekteur, eerst in Zuid-Holland en Zeeland en, tot zijn pensionering, in Brabant en Limburg bij Natuurmonumenten. Volbloed Zeeuw, dus onderweg actief als bewaker van centjes en de lengte van de dagetappes. Bekend om z’n stevige taal en z’n zilte, Zeeuwse humor. Berijdt een stevige op maat gemaakte Cabonga met –voor de liefhebbers- een echte Rohloffnaaf.

gert

Feiko Prins (62)
Aan de Veluwezoom opgegroeid alwaar hij helemaal gegrepen werd door wat leeft en bloeit en ons altijd weer boeit. Kortom de ideale jeugd om later biologie in Groningen te gaan studeren. Met veel succes want na het verkrijgen van zijn titel startte hij een prachtige carrière bij Natuurmonumenten achtereenvolgens als Inspecteur Zuid-Holland-Zeeland, Hoofd Onderzoek en Beheersplannen, en Coordinator Europese en internationale Zaken. Vanuit die laatste functie bekend in binnen- en buitenland. Onze Minister van Buitenlandse Zaken dus met als bijzondere taak het langs digitale weg contact houden met het thuisfront. Ook Feiko beweegt zich voort op een Koga.  Maar dan met klassieke naaf en derailleur.
feiko
Jan Willem van Rijn van Alkemade (61)
Studie in Wageningen en vervolgens een loopbaan binnen Rijkswaterstaat voor hij begin jaren ’80 binnen Natuurmonumenten aan de slag kon als Inspecteur Zuid-Holland en Zeeland en later in de zelfde funktie maar dan in Noord-Holland-Utrecht. Binnen onze groep vooral befaamd vanwege zijn expeditie-ervaring (Spitsbergen) waarbij hij zich de nodige ijsberen van het lijf wist te houden. Ervaringen die van pas kunnen komen met de Servische honden en Bulgaarse beren…. Nog zeer actieve duursporter dus bijzondere opdracht om de rest uit de wind te houden. Splinternieuwe Santos-fiets , met, je raadt het, een Rohloffnaaf.
jan willem
 Juun de Boer (61)
Opgegroeid in Amersfoort aan de rand van een toen nog schitterend landschap van dijken, oud agrarisch cultuurlandschap en moerassen. Een plek waar nu zo’n 100.000 mensen wonen en werken. Onontkoombaar maar wel bepalend voor Juun’s motivatie voor de natuurbescherming. Na een aantal Haagse jaren als jurist daarom gekozen voor Natuurmonumenten. Via medewerker externe zaken en directeur externe zaken de laatste zeven jaar regiodirecteur Zuid-Holland-Zeeland. Actief vogelaar en lid van het illustere Gooise fietsgezelschap Venga Venga (Rije, rije). Kortom, al rijend proberen de aandacht bij de weg en niet bij de vogels te houden. Veel gefietst in z’n leven dus enige fietsmerk dat bij hem past is dan ook een echte klassieke Snel uit Utrecht.
juun